Maiská mývalí kočka představuje velké a robustní kočičí plemeno

Toto kočičí plemeno patří mezi velmi velká. Kocour může mít váhu až 12 kilogramů a délku 1 metr. Kočka je pak o něco menší. Srst v celé své kráse předvede až ve věku tří let, kdy zcela dospívá. Charakteristika těla a povahy Tělo této kočky je hodně svalnaté, má velmi výrazný hrudní koš, který pokrývá […]

Toto kočičí plemeno patří mezi velmi velká. Kocour může mít váhu až 12 kilogramů a délku 1 metr. Kočka je pak o něco menší. Srst v celé své kráse předvede až ve věku tří let, kdy zcela dospívá.

Charakteristika těla a povahy

Tělo této kočky je hodně svalnaté, má velmi výrazný hrudní koš, který pokrývá polodlouhá srst. Celkově je srst dost hustá a delší a kolem krku vytváří jakýsi límec. Ocas má často krátký obalený srstí. Mezi barvy, ve kterých se vyskytuje, patří černá, červená, bílá, modrá nebo krémová. Může a nemusí mít kresbu, která se vyskytuje se stříbrem. Charakteristické jsou pro tento druh bílé odznaky, které nalezneme nejčastěji v oblasti tlapek nebo na límci. Hlava má hranatý tvar. Vystupuje z ní nápadný čenich a lícní kosti jsou vysoce nasazené. Mezi výrazné rysy patří také uši, které jsou nejen větší, ale i vzpřímené. Na koncích jsou pak špičaté a zakončené štětinkami chlupů.

Je to plemeno velmi inteligentní a má společenskou povahu. Jsou to přátelská zvířata, která si velmi rychle vytvářejí pevné pouto se svým člověkem. I když milují lidskou pozornost, vystačí si i sama. Díky společenské, hravé a zvědavé povaze jsou ideální volbou pro rodiny s dětmi, ale i pro osamělé starší lidi. Představují velmi žádané kočičí plemeno a to kvůli své jedinečné povaze a vyrovnanému temperamentu.

Krmení

Chcete-li podpořit vitalitu koček, dopřejte jim vyváženou a kvalitní stravu, která obsahuje dostatek bílkovin, tuků a vlákniny. Doplňte ji vitamíny a minerály podporující zdraví a pohodu. Dopřávejte jí kvalitní granule, které poskytují potřebné živiny. Doplňte je syrovým masem a kvalitními masovými konzervami. Kočka může být náchylná k obezitě, je tedy potřeba sledovat množství a typ stravy, kterou kočce poskytujete. Množství přizpůsobte věku, zdravotnímu stavu a aktivitě.