10 důvodů, proč vaše kočka potřebuje škrábadlo

Přemýšlíte nad tím, že byste své kočce pořídili škrabadlo, ale nejste si jistí, jaké vybrat a zda je to vůbec dobrý nápad? Máme pro vás 10 důvodů, proč byste s nákupem škrabadla neměli otálet! Každá kočka je osobnost a každý majitel kočky ví, že udržet domácnost obývanou společně s kočkou bez jakýchkoliv šrámů, je téměř […]

Přemýšlíte nad tím, že byste své kočce pořídili škrabadlo, ale nejste si jistí, jaké vybrat a zda je to vůbec dobrý nápad? Máme pro vás 10 důvodů, proč byste s nákupem škrabadla neměli otálet!


Každá kočka je osobnost a každý majitel kočky ví, že udržet domácnost obývanou společně s kočkou bez jakýchkoliv šrámů, je téměř nemožné. Zálibou domácích koček je totiž často (k nelibosti jejich páníčků), demolování vybavení bytu.

Škrábadlo je nejlepším přítelem každé kočky

Škrábání textilií, shazování květináčů, močení do postele – způsobů, jak si kočka byt značkuje je mnoho a mnoho z nich také přivádí chovatele k nepříčetnosti.

Kočky to ale podle všeho nedělají se zlým úmyslem. Pouze si stále ještě zachovaly některé ze svých přirozených instinktů a při chovu v bytě nemají možnost, jak se přirozeně realizovat. Pomoci s jejich frustrací může právě škrábadlo.

Pojďme se podívat na důvody, proč ho vaše kočce urychleně potřebuje:

  1. Uspokojení přirozeného instinktu: Škrábání je přirozené chování koček. Pomáhá jim udržovat své drápy ostré a zdravé, a proto je vhodné umožnit kočkám škrábání alespoň na vyhrazeném místě v bytě.
  2. Udržování drápků v perfektním stavu: Škrábáním si kočky odstraňují odumřelou vnější vrstvu drápů, což přispívá k jejich regeneraci a správné péči o ně. Můžete drápky kočce nechat zkrátit u veterináře a nebo ji nechte vyřádit na škrabadle, které je k tomu přímo určené.
  3. Tělocvična pro kočky: Při škrábání kočky natahují a posilují svaly, zejména v předních končetinách, zádech a krku.Škrabadlo je tedy pro kočky žijící v bytě vlastně posilovnou.
  4. Tady je to moje!”: Kočky mají na tlapkách pachové žlázy, díky kterým zanechávají pachovou stopu, což je pro ně forma označování teritoria.
  5. Už žádný zničený nábytek!: Škrabadlo poskytuje kočkám vhodné místo ke škrábání a tím se eliminuje možnost, že vám kočky zničí pohovku křeslo nebo jiné čalouněné vybavení bytu.
  6. Psychické uvolnění: Škrábání kočkám pomáhá uvolnit stres a přebytečnou energii. Je to forma uklidňující aktivity. Pokud byste kočce nedali prostor, kde tuto potřebu realizovat, může začít být úzkostná nebo agresivní.
  7. Interaktivní zábava: Škrabadla mohou mít různou podobu. Kočky po nich mohou lézt, šplhat, válet se po nich nebo se do nich schovávat. Je to velmi oblíbená hračka, se kterou si vyhrají na milion způsobů.

TIP: Kartonová škrábadla pro kočky z e-shopu lukovshop.cz umožňují kočkám nejen zkoumat, co jejich drápky s měkkým kartonem dovedou, ale také přelézat nerovnosti, schovávat se v otvoru nebo relaxovat v prohlubni. Škrabadlo obsahuje výtažek z byliny šanty kočičí, kterou kočky milují. Díky tomu se nové škrabadlo stává okamžitě tím nejoblíbenějším místem z celého bytu.

  1. Stimulace smyslů: Při škrábání a zkoumání škrabadla kočky stimulují své smysly. Při škrábání aktivují dotek, při okusování a olizování mohou prozkoumat chuťové vjemy a jemná vůně šanty kočičí je pomocí čichových vjemů dostane do extáze.
  2. Podpora zdravé váhy: Aktivita spojená se škrábáním přispívá k pohybové aktivitě, což může pomoci kočkám udržovat zdravou váhu. Obzvlášť u koček, který žijí v bytě, je hlídání tělesné váhy velmi důležité. Vyvážený jídelníček a přirozený pohyb udržují kočky ve formě.
  3. Prevence proti nežádoucímu chování: Poskytnutí škrabadla snižuje pravděpodobnost, že kočka bude hledat jiné nevhodné předměty v domácnosti k škrábání, což vám ulehčí od spousty starostí.

Teď je je snad zcela jasné, že škrabadlo je pro vaši kočku nepostradatelnou součástí jejího zdravého a šťastného života. Nejenže jí umožní uspokojit přirozené instinkty, ale také ji zabaví, poskytne prostor pro odpočinek a ochrání váš nábytek.Nečekejte, až se vaše kočka začne nudit – pořiďte jí škrabadlo ještě dnes a předejděte zbytečným škodám ve vašem bytě! Navštivte e-shop lukovshop.cz a vyberte to pravé škrabadlo, které si vaše kočka okamžitě zamiluje!