Tipy na výlety se psem kolem Mariánských Lázní

Čas dovolených je tady, majitelé čtyřnohých kamarádů řeší, co s nimi. Když páníček odjede na dovolenou, je třeba najít někoho, kdo se o ně postará, nebo si je musíte vzít s sebou. Patříte do té druhé skupiny? Pak jistě vybíráte místo, kde dovolenou strávíte, i s ohledem na to, aby tam s pejskem bylo co dělat. Pokud jsou vaším […]

Čas dovolených je tady, majitelé čtyřnohých kamarádů řeší, co s nimi. Když páníček odjede na dovolenou, je třeba najít někoho, kdo se o ně postará, nebo si je musíte vzít s sebou. Patříte do té druhé skupiny? Pak jistě vybíráte místo, kde dovolenou strávíte, i s ohledem na to, aby tam s pejskem bylo co dělat. Pokud jsou vaším cílem Mariánské Lázně, máme pro vás pár tipů na výlety i ubytování.

Dovolená bez věrného přítele by nebyla ta pravá

Pokud si to myslíte i vy, pak už dlouho před termínem dovolené hledáte ubytování pro vás i pejska. Najít ho není snadné, ne všude jsou domácí mazlíčci vítanými hosty. V Mariánských Lázních je ale hned několik míst, kde vás přivítají i s pejskem, mezi nimi například hotel Palace Zvon, Boutique Hotel Swisshouse, Falkensteiner Spa Resort Mariánské Lázně a další.

A co ty výlety?

O Mariánských Lázních se říká, že jde buď o město zasazené do parku nebo park do města. Ať tak či tak, je tu nádherná příroda, která přímo vybízí k výletům. Na všechny se sice s pejskem nevydáte, tady ale máte nápady na některé, které se hodí pro dvounohé i čtyřnohé.

Tip první: Park Boheminium

Kdo z nás rád neobdivuje kulturní památky? Vidět je všechny snad ani není v lidských silách, ale co třeba vidět některé zmenšeniny? Na jednom místě jich najdete víc než sedm desítek, Boheminium je turistický naučně-poznávací park na východním okraji Mariánských Lázní, kam můžete i s pejsky.

Víte, že dojít sem můžete pěšky, nebo se můžete svézt kabinkovou lanovkou?

Tip druhý: Rozhledna Hamelika

Jednou z lázeňských procedur jsou i procházky, vy si jich s pejskem můžete užívat do sytosti. Co se třeba vydat k rozhledně Hamelika? Stojí na stejnojmenném vrchu v nadmořské výšce 723 metrů, možná jste o ní už slyšeli jako o rozhledně Panorama. Věž je vysoká 20 metrů a uvidíte z ní do širokého okolí.

Zdroj: fotobanka

Tip třetí: Vydejte se na procházku za prameny

Nedílnou součástí lázní jsou vývěry minerálních vod, bez kterých by lázně ani nemohly existovat. Jinak tomu není ani v Mariánských Lázních, v okolí je víc než 100 vývěrů. Vydat se za nimi můžete příjemnou procházkou, ochutnat pak můžete Lesní pramen, Rudolfův pramen, Ambrožovy prameny a další.

Tip čtvrtý: Bedřichův kámen

Přírodní skalní útvar v Malém Švýcarsku tvoří velké balvany hrubozrnné žuly, je do něj zasazena pamětní deska, která připomíná návštěvu saského krále Friedricha Augusta II.

Tip pátý: Geologický park Mariánské Lázně

Naším posledním tipem na výlet je Geologický park Mariánské Lázně na okraji města. Seznámí vás s geologickou stavbou a rostlinnými společenstvy Slavkovského lesa, nadýcháte se čerstvého vzduchu, uděláte si příjemnou procházku.